North Park Hotell

North Park Hotell är ett exklusivt hotell med lodgekaraktär i Idre. Hotellet utgör ”center piece” och blir den naturliga mötesplatsen för alla boende i ett nytt område som uppförs runtomkring med både villor och lägenheter. Hotellet erbjuder generösa sällskapsytor, en exklusiv restaurangupplevelse samt bar, pool och SPA – allt för att kunna varva ned efter en dag på fjället eller golfbanan. Byggnaden utförs i trä rakt igenom, från bärande stomme till ytskikt. Utvändigt får hotellet karaktär genom användandet av en förkolnad träpanel i japansk teknik, s.k. Sugi Ban. Invändigt är stora delar av stommen exponerad och lagd i ett grid som förstärker de rumsliga kvalitéerna. Resultatet är ett hotell och en plats att njuta av såväl under sommar som vinter.

Projektinformation:
Typ: Hotell
Skede: Bygglov och systemhandling
Bilder: North Park